Pripravili sme pre vás dva recepty, ktoré sú jednoduché na prípravu a nezaberú veľa času. Na druhej strane sú tieto recepty také luxusné, že si budete oblizovať prsty. Mňam!
Ponúkame vám skvelý spôsob, ako pripraviť čerstvé filé z lososa v rúre. Vaša rodina si bude prsty oblizovať.
Čo budeme potrebovať?
55 g roztopeného masla
3 lyžice Dijonskej horčice
1 1/2 lyžice medu
55 g strúhanky
55 g jemne nakrájaných pekanových orechov
4 čajové lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
100 g lososa
soľ a korenie podľa chuti
1 citrón, na ozdobu
Postup:
1.Predhrejte rúru na 200 °C.
2.V miske zmiešajte maslo, horčicu a med.
3.V ďalšej miske zmiešajte strúhanku, pekanové orechy a petržlenovú vňať.
4.Lososa potrite medovo horčicovou zmesou a na vrchu posypte strúhankovo orechovou zmesou. 5.Vložte na 12 až 15 minút do rúry.
6.Podľa chuti osoľte, okoreňte a ozdobte kolieskom citrónu.
Skvelý recept pre začiatočníkov sú tieto chutné pečené lososové filety.
Ingrediencie:
2 strúčiky cesnaku
6 lyžíc olivového oleja
1 čajová lyžička sušenej bazalky
1 lyžička soli
1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
1 lyžička citrónovej šťavy
1 polievková lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
2 filety z lososa
Postup:
1.Pripravíme si marinádu z pretlačeného cesnaku, olivového oleja, bazalky, soli, korenia, citrónovej šťavy a nasekanej petržlenovej vňati.
2.Filety z lososa namočíme do pripravenej marinády. Necháme hodinu odležať v chladničke.
3.Rúru si predhrejeme na 190°C.
4.Filety dáme do alobalu, potrieme marinádou a pečieme v rúre 35 až 45 minút.
Tip:Hliníková fólia pomáha udržiavať jedlo šťavnaté, zabezpečuje jeho rovnomerné prepečenie, či uvarenie, udržiava zvyšky jedla čerstvé a čo zostane, tak toho sa ľahko zbavíte.